Duiknieuws Curaçao

De Curaçao Duikavonturen van Scuba Hank NYC

De Curacao duikavonturen van ScubaHankNYC

De eerste keer dat ik Curaçao was voor een kort weekendje weg in juli 2011. Mijn plan was eenvoudig: tijdens mijn korte verblijf zoveel mogelijk van het eiland zien, zoveel mogelijk bars en restaurants verkennen en ervoor zorgen dat ik in het weekend mijn weg naar het beruchte Mambo Beach zou vinden. Na dit eerste bezoek wist ik dat ik nog maar aan de oppervlakte was geweest.

Ik realiseerde me al snel dat ik terug moest komen, om een aantal fantastische duikavonturen te beleven, om de prachtige franjeriffen en drop-offs te ontdekken die dit relatief onbekende Nederlands-Caribische eiland omringen. Maar, ik realiseerde me ook dat ik dit in combinatie moest doen om meer te zien van wat de bovenkant ook te bieden had.

De Curacao duikavonturen van ScubaHankNYC | Dive Travel Curaçao

Sinds mijn eerste bezoek, ben ik nu zes keer teruggekeerd naar Curaçao met mijn laatste bezoek in november 2017. Curaçao heeft zo veel te bieden, zowel boven als onder water, wat de reden is dat ik blijf terugkomen. De mensen zijn ontzettend aardig, het eten en drinken zijn lekker, en ik lijk altijd iets nieuws en spannends onder water te observeren.

Ik weet niet of dit een anomalie is, maar hoe goed mijn ervaringen in een hotel of resort ook zijn, ik blijf nooit op dezelfde plaats gedurende opeenvolgende bezoeken (tenzij het voor zakenreizen is). Ik heb het gevoel dat deze reiskeuze me in staat stelt om te verkennen, nieuwe mensen te ontmoeten en ik geloof dat deze beslissing ook mijn honger naar ontdekkingen nat houdt.

Duiken in het historische Pietermaai District

De SoHo van Curaçao

Dus... toen ik besloot om deze keer terug te keren voor meer duikavonturen op Curacao, was de Scuba Lodge Boutique Hotel & Ocean Suites was mijn keuze. Ik koos voor dit hotel vanwege de nabijheid van het centrum van Willemstad en omdat het een Curaçao Toeristen Bureau (CTB) erkende duikwinkel.

Na het voltooien van de standaard wettelijke duik due diligence, laadde ik mijn uitrusting op hun grote rode "Scuba Bus" en gingen we naar een duiklocatie genaamd Kokomo ligt bij Vaersenbaai. Kokomo is een privé-strand dat beroemd is om zijn maandelijkse vollemaanfeest dat het grootste is in het Caribisch gebied. Het strand heeft ook een leuk restaurant dat standaardgerechten en een reeks smakelijke drankjes serveert.

Toen we aankwamen, waren er niet zo veel duikers, snorkelaars of zelfs zonaanbidders, aangezien het een doordeweekse dag was. Dus werd besloten om twee duiken te doen. Met een gemakkelijke instap vanaf de kant en het ontspannen gevoel van het warme turquoise water, begon ik overal om me heen ongelooflijk macro-leven te observeren.

Naarmate we verder van de kust kwamen, zagen we grote en gezonde koralen, papegaaivissen, slijmprikken, baarzen, vijlvissen, kerstboomwormen, vlindervissen, maanvissen en prachtige anemonen met felpaarse uiteinden. Deze eerste twee duiken van mijn vakantie waren fantastisch!

Later die avond besloot ik het historische Pietermaai District dat is de buurt rond het hotel en vond deze prachtige straat, bekleed met een rij van restaurants en bars, genaamd Nieuwestraat. Hier ontdekte ik Miles Jazz Caféeen unieke bar met een typische lokale sfeer waar verschillende keren per week live muzikanten hun heerlijke deuntjes spelen. (Tijdens deze reis bracht ik hier veel uren na het duiken door, maar niet veel late nachten omdat ik elke dag klaar moest zijn om te duiken).

Curaçao Duikavonturen in Wespunt

De volgende dag stapten we in de "Scuba Bus" en gingen we naar Westpunt met het plan om te duiken Playa Piskado (ook bekend als Playa Grandi) en Alice in Wonderland. Op elke plek zagen we een hoop zeeleven en gezond koraal. Ik zag veel mooie Damselfish en actieve Sea Urchins kruipen op de zanderige oceaanbodem.

De volgende dag waren we op weg naar Porto Mari nog een van mijn favoriete duikplekken. Ik vind het leuk om naar een eiland terug te keren en op dezelfde stek te duiken in een andere maand. Ik geloof dat de laatste keer dat ik hier gedoken heb in februari was, een paar jaar geleden. Soms kan je migratie en/of levenscyclus veranderingen opmerken. We waadden in het turquoise water en zagen meer zeepaardjes, schoolende Creoolse Wrasse, Zandduikers, Gevlekte Schorpioenvissen, en Gebandeerde Koraalgarnalen.

Altijd meer dingen te doen op Curaçao

De volgende was de beroemde Sleepboot wrak gelegen in Caracasbaai. Nadat we onze spullen hadden uitgeladen, werden we begroet door een familie leguanen. Ik heb de Tugboat gedoken op een eerdere duiktrip naar Curaçao vanaf een boot met Ocean Encounters Duikcentrum. Bootduiken is naar mijn mening even opwindend als kantduiken en een geweldige optie als je een opgroeiend gezin hebt, vooral voor een van hun snorkeltrips in de namiddag naar Tugboat of Director's Bay.

Duiken in Caracasbaai

Tijdens mijn laatste bezoek lag er een verlaten veerboot vastgebonden aan de hoofdpier bij Tugboat Beach. Op deze reis was hij vervangen door een in verval geraakt boorschip, dat wacht om te worden gestript voor zijn materialen. Dit boorschip is een koopvaardijschip dat speciaal is ontworpen voor offshore-exploratie en het boren van nieuwe olie- en gasreserveputten of voor wetenschappelijke doeleinden.

Dit was een van de coolste duiken van mijn leven! Vanaf de wal doken we onder het schip en kwamen boven in het midden van het schip, de zogenaamde "Moon Pool". Alle boorschepen hebben zo'n "Moon Pool", een opening aan de onderkant van de romp die wordt gebruikt om boorapparatuur, kleine onderwatervaartuigen en beroepsduikers door te laten.

Omdat het schip in principe buiten bedrijf was, leidden onze duikgidsen ons onder dit geweldige commerciële schip. Ik hoop dat ik ze niet in de problemen breng, want op het bordje bij het strand stond dat je niet onder het aangemeerde schip mocht duiken. Het was geweldig om midden in het schip boven te komen en een mooie herinnering omdat ik niet zeker weet of ik die duik nog eens kan maken.

Na een paar minuten daar te hebben doorgebracht, daalden we af en vervolgden onze duik onder het dok. Hier zagen we Sla Nudibranchs, Pijlkopkrabben, Papegaaivissen, Anemonen, Octopus en meer Zeepaardjes.

Top 10 Dingen om te doen op Curacao

Virtual Postcards from Curaçao | Episode 2 | Caracasbaai Curacao
Caracasbaai Sleepboot

Mijn laatste duik van de reis, op mijn verzoek, was in Director's Baydie niet zo ver van de Tugboat duikstek lag. Deze keer namen we niet de grote rode schoolbus, maar een onopvallende en verbleekte rode pick-up truck. Dit was het perfecte voertuig om over de smalle weg naar de duikplaats te rijden.

Nadat we ons hadden uitgerust, daalden we een trap af naar een prachtig strand met een paar schaars geklede en mooie zonaanbidders. Opnieuw waadden we vanaf de oever naar een grote bal schoolvissen. Terwijl we doken zagen we, Trompetvis, Pijlkopkrabben, gezonde Anemonen, Sla Naaktslakken, groot Hersenkoraal met Kerstboomwormen die aan de zijkanten uitstaken, Staghorn koraal, Blauwkop Wrasse en grote Zee Waaiers.

Ik kom terug voor meer duikavonturen op Curaçao!

En nu ben ik aan het eind van mijn duikavonturen op Curacao voor dit jaar, maar ik moet nog één stop maken bij het Miles Jazz Café voordat ik terug ga naar NYC. Ik hoop dat jullie hebben genoten van "De Curacao Duikavonturen van ScubaHankNYC" inclusief de video's die ik heb gemaakt. Kijk en geniet, maar bovenal hoop ik dat u Curaçao ontdekt en duikt!

Ik kan niet wachten om terug te keren om nog een kans te krijgen om de fantastische biodiversiteit die Curaçao te bieden heeft te observeren en om mijn verkenningstocht van de restaurants en bars aan de bovenkant voort te zetten. Tot de volgende keer, Curaçao!

Voor meer informatie, bezoek Duikreizen Curaçao om uw volgende duikavontuur op Curaçao te plannen!

Duikreizen Curaçao

Duik Reizen Curacao | Curacao Duik Vakantie Pakketten
1% van de jaarlijkse netto-opbrengst van Dive Travel Curaçao wordt gedoneerd aan Reef Renewal Curaçao, zodat zij het kunnen herinvesteren in het herstel van koralen voor de toekomst van Curaçao.
De Curacao duikavonturen van ScubaHankNYC | Dive Travel Curaçao

Geschreven door Henry Hall,

Scuba Hank is een in NYC gevestigde Consultant digitale marketingDJ en een PADI Master Scuba Diver

Nu, duik er in om meer avonturen te zien van ScubaHankNYC

Links naar meer van Henry's foto's en video's:

Instagram: https://www.instagram.com/scubahanknyc

Youtube: https://www.youtube.com/c/henryhallnyc

Flickr - Curacao Foto Essay: https://flic.kr/s/aHsm74i36f

Curaçao Internationaal BlueSeas Festival | Duikreizen Curaçao
Evenementen
Curaçao BlueSeas Festival 2023
Coronavirus op Curaçao | Laatste nieuws en reisupdates
Duiknieuws Curaçao
Coronavirus update voor Curaçao
Atlantis Watersports Curaçao | Duikuitrusting | Duiken Curacao
Duikwinkels en Curacao
Atlantis Watersporten

Auteursrechtelijk beschermde afbeelding